29 Temmuz 2008 Salı

Karakovan Balı



Karakovan balı Anadolu’da yüzyıllardır geleneksel yollarla üretiliyor. Karakovan balının üretiminde arılara ya da kovanlara herhangi bir müdahale yapılmıyor. Bu özel bal altı ay boyunca ışık almayan ve tüm malzemeleri doğadan elde edilen kovanlarda üretiliyor. Karakovan balının sağlık açısından da çok önemli faydaları bulunuyor. Yöre halkı balı mide ve bağırsak hastalıkları, romatizma, soğuk algınlığı, ağrılar, sarılık ve yanık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanıyor. Ayrıca enerji veren, direnci arttıran bu geleneksel lezzet strese karşı da en iyi ilaçlardan biri olarak görülüyor. Karakovan balı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

tadın da yenmez doğrusu çok harikadır
siirt li oldugum için çok her yıl taze taze gelir köyümüzden

sellim