29 Temmuz 2008 Salı
Karakovan Balı
Karakovan balı Anadolu’da yüzyıllardır geleneksel yollarla üretiliyor. Karakovan balının üretiminde arılara ya da kovanlara herhangi bir müdahale yapılmıyor. Bu özel bal altı ay boyunca ışık almayan ve tüm malzemeleri doğadan elde edilen kovanlarda üretiliyor. Karakovan balının sağlık açısından da çok önemli faydaları bulunuyor. Yöre halkı balı mide ve bağırsak hastalıkları, romatizma, soğuk algınlığı, ağrılar, sarılık ve yanık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanıyor. Ayrıca enerji veren, direnci arttıran bu geleneksel lezzet strese karşı da en iyi ilaçlardan biri olarak görülüyor. Karakovan balı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Temmuz 2008 Arşivim
- Planetarium
- Björk İstanbul’a Geliyor!
- Sarhoş Olmayan Sıçan
- Karakovan Balı
- Deniz Kirliliği ve İklim Değişikliği
- Metallica Konseri
- İstiridye Kabuğu Tozu
- Kutup Işıkları
- Yaz Yağmurları ve Sonbahar
- Bike Baran
- İnsanüstü Görme Yetisi
- Tuhaf Bitkiler
- Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
- Türkiye’nin Bitki Zenginliği
- Her şey Dahil bir Çiftlik Tatili
- Güzellik ve Sağlığın Sırrı Zeytinyağında
- Okullarını Öğrenciler Isıtacak
- 100 Ayda Dünyayı Kurtarma Planı
- Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin!
- Zoboomafoo
- Ekoturizm ve Eko Okullar Programı
- Caretta Carettalar
- Çevreci Yerleşim Alanları
- Atıkların Doğaya Karışma Süresi
- Okaliptus Ağaçları ve Amik Ovası
- Şırnak’ta Çevre Kirliliği
- Orkinos Avcılığı
- Samsun’da Ekolojik Pazar
- Kivalina Köyü Devlere Karşı
- Bir Leoparın Timsah Avı
- Organik Çay
1 yorum:
tadın da yenmez doğrusu çok harikadır
siirt li oldugum için çok her yıl taze taze gelir köyümüzden
sellim
Yorum Gönder