2 Ağustos 2008 Cumartesi

Gökkuşağı Kristali



Rainbowmaker gökkuşağının o muhteşem renklerini odanıza getirebilecek bir tasarım. Ve bu tasarım David Dear’a ait. Bu sevimli cihazın üst kısmında küçük bir güneş paneli bulunuyor. Güneş enerjisinden yararlanarak uç kısmında yer alan kristali döndürüyor. Ama sadece döndürmüyor. Aynı zamanda güneş ışığını kristalin içine gönderiyor ve böylece odanızın her yerinde gökkuşağının enfes renklerini görme şansınız oluyor.



Bu ürünün çift kristalli olanı da var. Yurtdışında tek kristalli olanı 31 dolara çift kristalli olanı ise 41 dolara satılıyor. Ülkemizde ise bu ürünü karınca mağazalarında bulmak mümkün. Yalnız gidip görünce şok geçirmeyin diye fiyatını şimdiden söyleyeyim 90ytl. Evet ne yazık ki 90 ytl yani mağazanın önünden geçerken çok beğendim bunu kesinlikle almalıyım diyebileceğiniz kadar özel ve güzel ama elinizi cüzdanınıza atıp bir anda alıyorum diyemeyeceğiniz kadar pahalı.



Hala düşünmekteyim. Ben de bir tanesine sahip olmak istiyorum. Aslında bu mekanizmada kullanılan kristal svarozki kristali,oldukça kaliteli ve piyasada 5 ytl’ye bulabilirsiniz. Ancak böyle bir kristali 5 ytl’ye aldığınızda bu cihazın oluşturduğuyla aynı görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.Çünkü bu üründe güneş ışığı kristalin içine gönderiliyor.



Belki üretim maliyeti düşüktür ama bu kadar pahalı olmasının nedeni sanırım tasarımcının emeğinin karşılığını vermek ve bizim bu ürünü 31 dolara satın alabilmek için yurtdışında yaşamıyor olmamız.



Eklemek istediğim diğer bilgi, gökkuşağı kristalini camınıza bir vantuz yardımıyla yapıştırıyorsunuz. Böylece güneş enerjisini alarak odanızı gökkuşağının renklerine boyayabiliyor. Sanırım bu fiyat karşısında gökkuşağını görebilmek için yağmurun yağmasını beklememiz gerekecek. Ama şükretmeliyiz ki gözlerimiz gökkuşağını yeniden görebilecek kadar sağlıklı ve yağmurun yağışını izleyebilmek için hala hayattayız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben Ege Orman Vakfı için bir adet edinmek istiyorrum , nereden bulabilirim.. 232 463 80 80
yasemen.bilgili@egeorman.org.tr