4 Ağustos 2008 Pazartesi

Brokoli’nin Kansere Etkisi



79 yaşındaki Ray Wiseman’a kanser teşhisi konulmuştu ve onkolojistler kendisine kurtulma şansının olmadığını söylemişti. Wiseman her sabah eşinin onun için sıktığı brokoli suyunu içmeye başladı. En son yapılan taramada ise kanserin izine bile rastlanmadı. İngiliz kanser araştırma kurumu brokolinin kanser üzerindeki etkisini kabul ediyor. Brokolide bulunan phyto maddesinin kanseri engellediği düşünülüyor. Bir başka araştırma sonucuna göre ise bu madde DNA’yı onaracak güçte. Yine bir başka araştırmaya göre günde bir porsiyon brokoli yemenin prostat problemleri üzerinde olumlu etki yarattığı bildiriliyor. Brokoli gerçekten hem lezzetli hem sağlıklı bir sebze. Her gün bir çok sebepten kaynaklanan kanserojen etkiye maruz kalıyoruz. Artık daha fazla brokoli yemeğe özen göstereceğim.



Haşlayıp üzerinde zeytin yağı ve limon gezdirdiğinizde etin yanında harika bir garnitür oluyor. Tabi suda haşlayıp bütün vitaminleri su ile birlikte dökmenizi önermiyorum. Ya alt kısımda su kaynatılan ve böylece sebzelerin bu suyun buharıyla üst kısımda pişmesi sağlanan özel tencereler kullanılmalı ya da bir tencerenin içine su konmalı ve üstüne tencerenin ağzı büyüklüğünde bir rende ve bu rendenin üzerine brokoliler .Böylece tenceredeki suyun sıcak buharı rendenin deliklerinden geçerek brokolilerinizi haşlayabilecektir.Afiyet olsun.



Her gün aynı şeyi yiyemem diyorsanız işte size brokoli ile yapılabilecek çeşitli,yemek,salata,sos ve çorbaların bir listesi:

Brokoli Cacığı

Brokoli Garnitürlü Köfte

Brokolili Makarna Çorbası

Tavuklu Brokoli

Brokoli ve Mercimekli Somon Fileto (İtalya)

Brokoli Salatası (Diyet)

Turp Soslu Kızarmış Brokoli

Brokolili Spagetti (Diyet)

Brokolili Çanak Köfte

Brokolili Penne Makarnası (Diyet)

Brokolili Pilav

Kremalı ve Brokolili Patates

Biberli Brokoli Salatası

Kremalı Brokoli Ezmeli Çorba

Kremalı Brokoli Çorbası

Brokoli püresi

Sirkeli Brokoli

Brokoli Demeti

Brokoli Panesi

Zeytinyağlı Brokoli

Mayonezli Brokoli Salatası

Susamlı Brokoli Salatası

Brokolili Acı Sos

Fırında brokolili omlet

Fırında Brokolili Makarna

Nohutlu Brokoli

Fasulye Soslu Brokolili Biftek (Fransa)

Brokolili Et Sote

Domates Soslu Brokoli

Brokolili Hindi (Fransiz)

Brokoli Çorbası

Brokolili kuzu kavurma

Brokoli Salatası

Hiç yorum yok: